Sykehusklovnene

Takk for at du leser på denne siden. Da er du også en som tenker at det er flott å kunne bidra til at andre får det bedre i hverdagen sin. TRIBUS har bestemt seg for å gi av sin inntekt til Sykehusklovnene. Da vet du at når du bestiller fra oss er du også med å gi syke barn en lettere hverdag.

Sykehusklovnene står våre hjerter nært. På en helt genuin og herlig måte gir de håp og fine opplevelser til syke barn. De besøker barna når de ligger i sengene sine eller står i kø for å ta blodprøver. Kanskje stikker de hodet inn døren mens legen er på vei og stemningen er spent i rommet. De sprer glede, latter og bringer frem et smil hos barn. Selv hos de som kanskje sier høyt at klovner er teite, fordi de er blitt for «store» til å like slikt. Klovnene gir allikevel og smilene får de i retur. 

De bringer gjerne også frem et smil hos mammaer og pappaer som er tynget av alvorets stund. Den jobben Sykehusklovnene gjør er ubetalelig, og så viktig. 

Aase Marie Rolstad har selv erfart den store gaven Sykehusklovnene gir. Hun fikk som mamma oppleve hvor mye sykehusklovnene betyr for barn da hennes datter var hyppig inn og ut av sykehuset over et halvår. 

Sykehusklovnene i full vigør. Bildet er tatt av fotograf Morten Eik.

Sykehusklovnene utgjør en stor positiv forskjell for barna. De sprer glede, håp og liv på barneposten. De klarer det unike ved å få barna til å være barn selv om de er i en nokså voksenverden på sykehuset. En del av barna glemmer at de har en identitet som syk. De får lov til å være et helt vanlig barn med drømmer og tanker. 

Klovnene forstår hvordan barna har det og møter de der de er, også emosjonelt. Det går helt fint å være glad, trist og redd sammen med klovnene. Det er det ikke alltid vi voksne klarer, når vi står i krevende situasjoner. 

Det er syke barn over hele Norge, akkurat som det er barn som har behov for TRIBUS sine språktester over hele landet. Sykehusklovnene har samme tankegang og verdier som Tribus, det er barnet først. Fokus på hva barnet faktisk kan mestre og at de skal føle seg sett og forstått. Det å hjelpe dem fra sitt eget utgangspunkt. 

Sykehusklovnene finnes nå på mange barneposter over hele Norge. Vi er også opptatt av å gi håp og mestringsfølelse til barn over hele landet, derfor velger vi å støtte Sykehusklovnene nasjonalt.

Vi vet at Sykehusklovnene ikke får noen form for offentlig støtte, de er helt avhengige av gaver fra personer, organisasjoner og bedrifter. Vi tar vårt samfunnsansvar og gir med stor glede til sykehusklovnene:) 

Anne Marie & Aase Marie

Ps. Har du lyst til å bidra også? Det kan du gjøre ved å følge linken til nettsiden deres HER med ulike støtteløsninger.